Meten is weten

Ik gebruik het AcuGraph® Digital Meridian Imaging Systeem als onderdeel van het behandelen van je klachten.

Met de AcuGraph® is het mogelijk om de energie in je meridianen te meten via de bronpunten van je handen en voeten. Het geeft weer hoe je ervoor staat en waar er blokkades of tekorten aan energie zijn.

De punten die we meten zet het apparaat om in mooie grafieken met duidelijke informatie over eventuele disbalansen en geeft aanbevelingen welke acupunctuurpunten te behandelen

Regelmatig doen we een meting zodat we kunnen zien hoe je ervoor staat en welke progressie er is. 

acugraph grafiek

wat zijn meridianen

Meridianen zijn volgens de Traditionele Chinese geneeskunde kanalen van energie die door je lichaam lopen. De energie of levenskracht in de meridianen noemen we Qi (spreek uit als tsjie). Elke meridiaan staat in verbinding met spieren, pezen, botten, bindweefsel en inwendige organen. De meridiaan van de dunne darm begint bijvoorbeeld bij je pink en loopt helemaal door je arm, schouder en nek naar je oor.

Alle meridianen beïnvloeden verschillende delen van het lichaam en ze zijn allemaal met elkaar verbonden. Het AcuGraph®-systeem laat zien of je meridianen in balans zijn of niet.

hoe werkt het

Nadat we de AcuGraph® meting hebben gedaan, laat ik je de grafiek zien van de energie in je lichaam waarop duidelijk wordt waar de Qi blokkeert en waar er disbalans is. Onbalans in de meridianen kan leiden tot pijn, ongemak en stress. Een blauw weergegeven meridiaan duidt op een tekort aan Qi. Een rode geeft overmatige Qi aan en een paarse geeft aan dat de Qi van die meridiaan ongelijk verdeeld is tussen de rechter- en linkerkant van het lichaam. Groen betekent dat je energie goed in balans stroomt.

Op basis van je symptomen en de bevindingen van AcuGraph® stel ik een behandelplan op om de balans te herstellen en de symptomen aan te pakken. Van consult tot consult kunnen we zo jouw voortgang volgen. Naarmate de grafiek groener wordt, zal je lichaam meer in balans komen waardoor het natuurlijk zelfgenezend vermogen zijn werk kan doen. Je symptomen verminderen en je zit beter in je vel.

acugraph