blog


zorgen voor je darmen, met veel voedingstips
Je darmen vormen een belangrijk deel van je lichaam. Als je de darmen en de uitstulpingen glad zou strijken dan is de totale oppervlakte van de darmen zo'n 150 tot 200 m2, ongeveer zo groot als een voetbalveld dus, onvoorstelbaar toch! Hoe houd je je darmen gezond? Om daar antwoord op te geven kijken we eerst naar de 'bevolking' van je ingewanden.
lees verder
Voedingstips bij opvliegers, wat helpt en wat verergert het
Opvliegers is denk ik wel de bekendste klacht van de overgang. Toch heeft niet iedere vrouw in de menopauze last van deze warmte opwellingen. Behoor jij daar helaas niet toe en wordt jij wel regelmatig plotseling overvallen door een hittegolf in je lijf, dat het zweet uit al je poriën gutst? Bedenk dan dat shiatsu je kan helpen de opvliegers wat in toom te houden. En je voedingspatroon waar nodig aanpassen, is ook slim. Er zijn namelijk voedingsmiddelen die helpen en die opvliegers triggeren.
lees verder
Je lever gezond houden, zo doe je dat
Je lever is een van de belangrijkste organen in je lichaam. Zo is het is een belangrijke schakel in het ontgiften van je lichaam. Alle toxische stoffen uit het milieu, alle xeno-oestrogenen, transvetten, alcohol, koffie, medicijnen etc moeten via je lever geëlimineerd worden. Hij heeft het soms zwaar te verduren en kan ook overbelast raken. Wat doet je lever precies en hoe kan je je lever helpen om hem zo optimaal mogelijk zijn werk te doen.
lees verder
Bouillon zelf maken van groente of kip
In de Traditionele Geneeskunde wordt een goede bouillon als geneesmiddel gezien. Vooral als je ziek bent (geweest) is zelfgemaakte bouillon een perfect medicijn om aan te sterken. Maar ook in tijden wanneer je wel iets extra's kunt gebruiken om je accu weer op te laden en je reserves aan te vullen, kan een kopje wonderen doen.
lees verder
Welk vijf elementen type ben jij?
Er bestaan volgens de vijf elementen theorie vijf type mensen (archetypes). Aan de hand van lichamelijke kenmerken en karaktereigenschappen kan je zeggen of iemand een Hout-, Vuur-, Aarde-, Metaal- of Watertype is. Welk type ben jij?
lees verder
Voorjaarsmoeheid voorkomen en genezen
Januari is een beruchte maand voor vermoeidheidsklachten. We hebben net de drukke kerstdagen achter de rug en we proberen ons dagelijkse ritme weer te vinden. Ook speelt de overgang van donker naar licht in de natuur een rol. Wat je kan doen aan voorjaarsmoeheid lees je hier.
lees verder