Cupping, dit is het en bij deze klachten werkt het

cupping

Stilstaand water zorgt voor allerlei problemen. Bacteriën nestelen er graag en het dient als een perfecte broedplaats voor muggen. In sommige opzichten is dit vergelijkbaar met wat er gebeurt als je een slechte bloedsomloop hebt (nou ja, minus de muggen, natuurlijk). Cupping is een oude Chinese therapie die de doorbloeding verbetert, helpt bij het verwijderen van gifstoffen en het verminderen van “stagnatie”.

Cupping bestaat al duizenden jaren en is een belangrijk onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Wist je dat cuppen sinds de jaren vijftig in Chinese ziekenhuizen wordt gebruikt als een officiële therapeutische behandeling?

Wat gebeurt er tijdens een cupping behandeling?

Tijdens een cupping-sessie worden kleine, kunststof kopjes op de huid geplaatst. Deze creëren zuigkracht die gifstoffen en bloed naar de oppervlakte trekt. Dit verbetert je bloedsomloop, waardoor je lichaam afvalstoffen op natuurlijke wijze kan afvoeren.

Vaak worden de cups ook over de huid bewogen alvorens de cups op een vaste plaats een tijdje te laten staan. Tijdens het glijden van de cups over de huid worden de spieren als het ware gemasseerd en losgemaakt. Cupping is omarmd door atleten als Michael Phelps en beroemdheden als Gwyneth Paltrow en Jennifer Aniston.

Bij deze 3 klachten werkt cupping


Cupping is zowel effectief, veilig, ontspannend en heeft een breed scala aan voordelen. Het werkt in geval van:

1. Vermindering van pijn
Studies hebben aangetoond dat cuppen effectief is bij het verminderen van hevige pijn. Volgens de Journal of Traditional Chinese Sciences hebben onderzoeken aangetoond dat cupping-therapie een effectieve behandeling was voor acute pijn van verschillende chronische aandoeningen, waaronder carpaaltunnelsyndroom, chronische hoofdpijn en artrose.

2. Hoge bloeddruk
We spreken van een hoge bloeddruk wanneer de kracht waarmee het bloed tegen de wanden van de bloedvaten wordt gepompt constant te hoog is. Hoge bloeddruk geeft een veel groter risico op een hartaanval, beroerte en hartziekte (Hartstichting).

Cupping heeft een kalmerend, ontspannend effect op je zenuwstelsel, dat dient als een ontstresser. Stressvermindering kan helpen de bloeddruk te verlagen. Bovendien helpt het bij het reguleren van de hoeveelheid natrium en kalium in het bloed, wat ook kan helpen bij de behandeling van hoge bloeddruk.

3. Gewichtsverlies
Hoewel cupping-therapie geen “magische” oplossing is voor gewichtsverlies – helaas, je moet nog steeds gezond eten en bewegen 😉 – helpt het je lichaam om af te vallen door het metabolisme te reguleren, honger te verminderen en een gezonde spijsvertering te stimuleren.

Nog meer voordelen


Cupping werkt niet alleen bij de 3 bovengenoemde indicaties maar het werkt ook positief bij de behandeling van:

Onrustig gevoel
Vermoeidheid
Migraine
Verkoudheid
Astma
Constipatie

Wil je weten of cuppen of shiatsu iets voor jou kan zijn? Neem gerust contact met mij op om te informeren naar de mogelijkheden