Gezond fastfood deze flammkuchen

flammkuchen

Ideaal om in het weekend te maken en ik voorspel je dat de kids ook gaan smullen van deze alternatieve pizza 🤤😀⁠

Ingrediënten (voor 4 personen):⁠
4x flammkuchendeeg (kant en klaar te koop)⁠
200 gr tomatenpuree⁠
4 romatomaten⁠
4 tl italiaanse kruiden⁠
2 prei⁠
2 gele paprika⁠
200 gr mozzarella⁠
75 gr mizuna, rucola of andere sla
zout en peper

Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de flammkuchen krokant in 3-4 minuten onder in de hete oven. Haal uit de oven en leg even opzij.⁠
2. Verhit olie in een bakpan en bak de tomatenpuree 2 minuten op een laag vuur. Was de tomaat, snijd klein en bak met de tomatenpuree mee. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en laat de saus zachtjes pruttelen.⁠
3. Was de prei, snijd in dunne ringen en was in een zeef onder de kraan. Was de paprika en snijd in smalle stroken. Laat de mozzarella uitlekken en scheur of snijd klein.⁠
4. Smeer de tomatensaus over de voorgebakken flammkuchenbodems en beleg met prei, paprika en mozzarella. Breng op smaak met zout en peper en druppel wat olijfolie erover.⁠
5. Bak de pizza in 10-15 minuten krokant gaar boven in de hete oven. Verhit olie in een bakpan en bak de overgebleven groenten 5-10 minuten. Garneer de flammkuchen met de mizuna.

Enjoy!

Dit is een recept van Ekomenu. Als partner en (al jaren tevreden klant) van de maaltijden van ekomenu mag ik je een 25% introductie korting aanbieden op je eerste maaltijdbox. Bestellen en meer info via deze link