Koolhydraat arm recept: aubergine met paprika en tomaat

Dit gerecht is arm aan koolhydraten en rijk aan groenten! Minder koolhydraten eten helpt je om af te vallen en kan helpen als je je futloos en vermoeid voelt.

Plan het koken van dit gerecht wel even goed in want het gerecht moet nog een tijdje in de oven garen maar dan heb je wel even de kans om iets voor jezelf te doen.

Ingrediënten voor 2 personen:

1 aubergine
1 paprika
2 knoflooktenen
1 blik tomatenstukjes
5 gram verse basilicum
100 ml slagroom
75 gram geraspte kaas
1 tl kerriepoeder
olie
zout en peper

Bereiden:

Was de aubergine en de paprika. Snijd de aubergine in de lengte doormidden, maar laat het kroontje zitten. Leg de auberginehelften met de snijkant naar beneden op een plank en snijd met een scherp mes 3-5 snedes in de lengte. Net onder het kroontje naar de onderkant zodat het nog vast blijft zitten aan het uiteinde.

Snijd de paprika in reepjes en pel de knoflook.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de tomatenstukjes in een ovenschaal, pers de helft van de knoflook erboven uit en voeg de kerriepoeder toe. Roer door elkaar en spreidt de auberginehelften uit tot een waaier en leg bovenop de tomatenstukjes. Druppel er wat olie over en verdeel de paprikareepjes en blaadjes basilicum tussen de aubergineplakken. De overgebleven groente leg je in de saus er omheen.

Verwarm de slagroom in een steelpan op een laag vuur. Pers de rest van de knoflook erboven uit. Voeg de geraspte kaas toe en toer tot de kaas gesmolten is en de saus dikker wordt. Schenk de kaas-roomsaus over de aubergine en zet de schaal boven in de voorverwarmde oven.

Bak de auberginewaaiers in 35-40 minuten gaar. Eet smakelijk!

Elke week gezond eten met gemak

Dit was een gerecht van Ekomenu waarvan ik de trotse partner ben. Wij geloven dat een goede gezondheid begint bij gezonde en eerlijke voeding. Maar dat het niet altijd makkelijk is om iedere dag gezond te koken in onze drukke levens, weten ze bij Ekomenu. Daarom doen zij de boodschappen en weet je zeker dat je gezond en gevarieerd eet. Er zijn diverse weekmenu’s te kiezen, van koolhydraatbewust tot vegan. Zelf kies ik elke week voor seizoengerechten en eet ik heel afwisselend.

Als partner mag ik je 35% korting geven op je eerste bestelling. Probeer het eens, laat je me weten of het jou net zo bevalt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *