Pompoenbrood

Veel mensen denken dat ontbijtkoek best gezond is maar besef dat je eigenlijk niet veel meer eet dan een beetje meel en heel veel suiker. Vandaar dat je er vaak alleen nog maar meer trek van krijgt.

Ik heb een goede gezonde vervanger voor je bedacht, namelijk dit overheerlijke pompoenbrood, gluten, zuivel en suikervrij. Bak het in het weekend en bewaar in afzonderlijke plakjes in de vriezer zodat je de hele week een verse voorraad hebt.

Je eet dit als ontbijt of gezond tussendoortje, op deze manier krijg je ook een extra portie groente binnen.

Ingrediënten:

400 g pompoen, in blokjes gesneden en 15 minuten gekookt⁠
4 eieren⁠
200 g havermeel (of ander soort meel)⁠
5 g bakpoeder
5g baking soda
2 tl citroensap⁠
1 tl kaneel⁠
1 tl speculaaskruiden⁠
1/2 tl gemberpoeder⁠
1 tl vanille extract
3 el ahornsiroop⁠
50 g gedroogde, ongezwavelde abrikozen in stukjes gesneden
goede snuf zout
50 g pompoenpitten⁠

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.⁠
De pompoen met een vork of staafmixer glad maken. ⁠
De droge ingrediënten (meel, bakpoeder, baking soda, kruiden, zout en abrikozen) mengen. In een aparte kom de eieren klutsen samen met citroensap, ahornsiroop, eventueel het vanille extract en de pompoen erdoor roeren. Dan alles samen voegen, goed mengen en het beslag in een ingevet of met bakpapier bekleed cakeblik scheppen en de pompoenpitten erover strooien.⁠

In het midden van de oven is je gezonde pompoen ontbijtkoek klaar in ongeveer een uur.⁠

ENJOY!