Pompoenpannenkoekjes

Zo gemaakt, gluten-, suiker en zuivelvrij en kidsproof deze pompoenpannenkoekjes.

Een gezond ontbijt of lunch maak je in een handomdraai en je krijgt ook de nodige groente binnen.
⁠⁠
Ingrediënten:
200 gr pompoen⁠
30 gr boekweitmeel⁠
75 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)⁠
3 eieren⁠
1 tl kaneel⁠
1 tl bakpoeder⁠
rijst- of kokosolie om in te bakken⁠

Bereiding:
Snij de pompoen in blokjes, schillen hoeft niet, en kook het in een klein laagje water gaar in zo’n 15 minuten, of tot het gaar/zacht is.⁠
Pureer de pompoen met een staafmixer en laat een beetje afkoelen. Meng het meel met de kaneel en bakpoeder. Meng in een andere kom de amandelmelk met de eieren en voeg de inhoud van beide kommen bij de pompoen. Goed mengen, eventueel nog met de staafmixer, tot een glad beslag.⁠

Verwarm een beetje olie in een kleine koekenpan en bakken maar. Zodra de bovenkant droog is, kan je het omdraaien. Maak ze niet te groot, anders zijn ze moeilijk te draaien.⁠

Serveren met een schepje yoghurt, wat geraspte kokos, wat fruit of sla👌🏼 Lekker als ontbijt en lunch⁠

ENJOY!