shiatsu therapie


wat is shiatsu


Shiatsu is een zachte vorm van massage, gewoon over de kleding heen, met als doel om de energie in het lichaam weer in balans te brengen. Uitgangspunten hierbij zijn de meridianen, acupunctuurpunten en fascia (bindweefsel) van het lichaam. Door deze te stimuleren beweegt de energie en bereikt het tevens de organen. Een behandeling geeft een gevoel van ruimte en diepe ontspanning. Pijnklachten verminderen of verdwijnen en bewegen gaat beter. Blokkades lossen op, alles gaat weer stromen. De energie komt vrij!

Elke shiatsu behandeling is uniek en wordt aangepast op jouw eigen behoeften. Je krijgt persoonlijke aandacht, toewijding, zorg, kunde, hygiëne en rust.

De Chinese geneeskunde gaat ervan uit dat niet de ziekte of klacht, maar de persoon behandeld wordt. Shiatsu is een holistische therapie, lichaam en geest worden als één geheel gezien.


wat te verwachten


Shiatsu therapie duurt maximaal één uur per sessie.
Op de eerste afspraak neem ik een uitgebreide intake af zodat de gezondheidsklachten goed in beeld zijn en duidelijk is waar een onbalans zich in het lichaam bevindt.
Na het bekijken van de tong en het voelen van de pols en buik begint de behandeling.

Klachtenvrij worden heeft tijd nodig.
Het behandeltraject is een cumulatief proces waarbij geduld beloond zal worden.
Aangezien ieder mens uniek is, is het nooit precies aan te geven hoeveel behandelingen er nodig zijn maar in het algemeen zou je kunnen zeggen dat bij klachten die nog niet zo lang bestaan, 5 behandelingen over het algemeen een goed resultaat hebben. Bij klachten die al langer bestaan of chronisch zijn, zijn vaak meer behandelingen nodig.

Aangezien je kleding gewoon aan blijft tijdens de massage, raad ik je aan om makkelijk zittende kleding te dragen/mee te nemen (bijv joggingbroek en t-shirt) dat de bewegingsvrijheid niet belemmerd.


na de behandeling


De reacties op een behandeling zijn bij iedereen verschillend.
Het is mogelijk dat er onmiddellijk een verbetering optreedt maar het kan ook zijn dat je je erg moe voelt en een grote behoefte aan rust hebt.

Het kan zelfs zo zijn dat de klachten in eerste instantie iets verergeren.
Dit komt omdat het lichaam een flinke impuls krijgt om zichzelf beter te maken.
Het is belangrijk om na een behandeling goed water of kruidenthee te drinken.
Door de behandeling komen er veel afvalstoffen vrij die zo snel mogelijk moeten worden afgevoerd.
Als dit niet gebeurt, reageert het lichaam meestal met een fikse hoofdpijn.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat mijn behandelingen niet aanslaan. Als dat het geval mocht blijken te zijn, kijken we samen wat een andere, beter passende behandelvorm kan zijn.

Deze klachten kunnen met shiatsu behandeld worden


ervaar jij problemen in je lichamelijke of emotionele welzijn?

shiatsu kan jou helpen!
maak een afspraak


Google reviews van mijn cliënten …

 • 5 star review  Mijn ervaring bij Nathalie is altijd heel fijn. De praktijk heeft een zeer ontspannende sfeer en Nathalie neemt de tijd om naar je te luisteren en tips en adviezen te delen. Het fijn aan de massages van Nathalie is dat ze zacht kan zijn en toch heeft de behandeling een zeer diepe werking. Ik voel ma daarna van binnen uit altijd zeer ontspannen en de pijnklachten waar ik mee zat zijn minder geworden.

  thumb Stef
 • 5 star review  Fijne praktijkruimte, goed verzorgd net als de behandeling die in alle rust plaats vindt. Iedere keer ben ik opnieuw verrast door de diepte van de ontspanning die ik al snel ervaar. Hoe lang de behandeling ook duurt, het is altijd te kort 😊

  thumb L V
 • 5 star review  Zowel Nathalie zelf als haar praktijk stralen professionaliteit uit. Op een persoonlijke/holistische wijze verdiept zij zich in je en kijkt met een scherp oog naar wat er op dat moment gewenst is op lichamelijk/geestelijk gebied en stemt daar dan haar behandeling op af. Na een behandeling voel ik mij totaal ontspannen. Allerlei (vage) klachten zijn na een aantal sessies verdwenen, ben beter gaan slapen en mijn welbevinden is met stappen vooruit gegaan. Ook toen ik een keer door mijn rug ben gegaan heeft zij mij fantastisch geholpen.

  thumb Elisabeth
 • 5 star review  Nathalie heeft me, na ruim 3 jaar met schouderklachten te hebben gelopen en fysio niets meer kon betekenen, enorm geholpen. Mijn klachten zijn serieus met 85% verminderd. Fijn om eindelijk weer pijnloos te kunnen bewegen. Nette en professionele omgeving. Ik voel me serieus genomen. Dank je wel Nathalie

  thumb Marleen Grasso
 • 5 star review  Na enkele behandelingen is mijn energieniveau met sprongen vooruit gegaan. De prachtige rustgevende praktijkruimte en deskundige handen van Nathalie zijn een aanrader!

  thumb Erica