voedingsadvies

voeding als medicijn

Volgens de Chinese geneeskunde word je geboren met een bepaalde hoeveelheid energie die je van je ouders hebt meegekregen. Na je geboorte zorg je zelf voor je energie voorziening door te eten, drinken en te ademen. Eten en drinken is met 60% de belangrijkste energieverstrekker maar je snapt dat je van een zelfgemaakte biologische maaltijd veel meer bruikbare energie krijgt dan van een kant-en-klare magnetron maaltijd. Voed jij je lichaam niet optimaal dan kunnen klachten ontstaan zoals:

  • vermoeidheid
  • buikklachten
  • maagklachten
  • darmklachten
  • spijsverteringsklachten (boeren, brandend maagzuur, obstipatie, diarree, buikkrampen, opgeblazen gevoel) 

Het is bekend dat maar liefst 70% van alle gezondheidsklachten te maken heeft met het eten van verkeerde voeding. Wil je weten waar jouw klachten vandaan komen? Naar aanleiding van een door jou ingevuld eetdagboek analyseer ik jouw eetpatroon en kijken we waar veranderingen nodig zijn, al dan niet in combinatie met shiatsu therapie en/of het EMB bloedonderzoek

voeding en supplementen

Als orthomoleculair voedingsdeskundige kijk ik naar de verschillende systemen in je lichaam. Wat is er uit balans en heeft ondersteuning nodig? Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en moleculair staat voor: de moleculen betreffende. Het doel is om  zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen met voeding en/of supplementen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Zo geef je het lichaam de kans om te herstellen.

Je kan het zo zien: met shiatsu therapie wordt het zelfhelende vermogen aangezet en gezonde voeding en supplementen zorgen vervolgens voor de brandstof zodat je lichaam voldoende energie heeft om het genezingsproces op gang te houden.

voedingsadvies

eet jezelf beter

en ervaar snel resultaat!