shiatsu

wat is shiatsu therapie en hoe werkt het

Shiatsu therapie is een zachte, medische massage, gewoon over de kleding heen, met als doel om de energie in het lichaam weer in balans te brengen. 

In ons lichaam bevindt zich een netwerk van energiekanalen die meridianen worden genoemd. Hier stroomt Ki (levensenergie) doorheen. Deze energiebanen zijn net als beekjes die kunnen verstoppen, opdrogen of overstromen.

Net als het water in een rivier kan de levensenergie op sommige plaatsen stagneren wat zich uit in pijnklachten maar het kan ook gebeuren dat energie onvoldoende stroomt waardoor je bijvoorbeeld vermoeid raakt of depressieve gevoelens hebt. Door een overstroming van energie kan je klachten zoals migraine of een opgejaagd gevoel krijgen.

Shiatsu zorgt ervoor dat de energie weer vrij kan stromen, het heft blokkades op en dat merk je doordat klachten verminderen en je weer lekker in je vel zit.

Een behandeling geeft een gevoel van ruimte en diepe ontspanning. Pijnklachten verminderen of verdwijnen en bewegen gaat beter. Blokkades lossen op, alles gaat weer stromen. De energie komt vrij!

Shiatsu is een holistische therapie, dat wil zeggen dat je als heel persoon wordt behandeld en niet enkel één lichaamsdeel. Lichaam en geest zijn één, alles staat met elkaar in verbinding.

shiatsu werkt met de energie die overal doorheen stroomt en beperkt zich niet tot de weefsels en spieren zelf

wat te verwachten

Op de eerste afspraak neem ik een uitgebreide intake af zodat de gezondheidsklachten goed in beeld zijn en duidelijk is waar een onbalans zich in het lichaam bevindt.

Een eerste consult duurt 75 minuten en vervolgconsulten 50 minuten. Aangezien je kleding gewoon aan blijft tijdens de massage, raad ik je aan om losse kleding te dragen/mee te nemen (bijv joggingbroek en t-shirt)..

Tijdens de behandeling kan ik ook gebruik maken van (indien nodig en in overleg) Japanse acupunctuurnaaldjes, cupping, guasha. moxa en APS therapie.

Benieuwd naar verhalen uit de praktijk? Lees hier een artikel wat ik schreef voor shiatsuplatform.

shiatsu
shiatsu

reacties na shiatsu therapie

De reacties op een behandeling zijn bij iedereen verschillend.
Het is mogelijk dat er onmiddellijk een verbetering optreedt maar het kan ook zijn dat je je erg moe voelt en een grote behoefte hebt aan rust.

Het kan zelfs zijn dat de klachten in eerste instantie iets verergeren. Dit komt omdat het lichaam een flinke impuls krijgt om zichzelf beter te maken.

Het is belangrijk om na een behandeling voldoende water te drinken. Door de behandeling komen er veel afvalstoffen vrij die zo snel mogelijk moeten worden afgevoerd. Als dit niet gebeurt, reageert het lichaam meestal met een fikse hoofdpijn.

Het is ook mogelijk dat mijn behandelingen niet aanslaan. Als dat het geval mocht zijn, kijken we samen wat een andere, beter passende behandelvorm kan zijn.

Deze klachten behandel ik in de praktijk

weer lekker in je vel met shiatsu

én heel prettig om te ondergaan